Behandelingen

Energetische behandelingen

“Energetische gezichtsbehandelingen, massage's of een combinatie behandeling van Adarsha zijn unieke holistische/energetische behandelingen.”

Energetische behandelingen

Ze worden op u persoonlijk afgestemd en intuïtief door mij toegepast. Er worden diverse technieken toegepast, energetische producten. De behandelingen zijn holistisch en dat wil zeggen dat ik de mens, u, als één geheel benader en dat er niet alleen naar een probleem, afwijking gekeken wordt, want de mens is een fysieke, psychische en spirituele eenheid.

Deze zeer bijzondere behandelingen geven een tijd van verademing, rust, terug bij jezelf, geven je lichaam en geest een boost om weer in balans te komen. Hoe meer tijd u reserveert, des te meer elementen ik toe kan voegen voor het meest optimale resultaat.

Over Energetische behandelingen

Hieronder vindt u diverse technieken, massage’s die in de behandelingen toegepast kunnen worden.

De energetische BASHYA® behandelingen geven een moment van verademing. Het gebruik van de warme, zijdezachte kruidenoliën, de gebruikte technieken en energetische producten zullen je uitnodigen om mee te reizen naar het stiltepunt.

De ervaringen en wetenschappen vanuit de Chinese leer, denk aan de elementen water, hout, vuur, metaal en aarde, de aromatherapie, de kruidenleer, psychologie, reflexologie, acupressuur, ontspanningstechnieken en nog veel meer worden allemaal samengevoegd in een BASHYA® ervaring. Deze leer, die meer van 3000 jaar oud is, is helemaal toegelegd op de schoonheidsspecialiste van nu. Bedenk dat de huid als een “3e long” is. En dat de energie van Metaal (longen) verantwoordelijk is voor het reguleren van het raakvlak tussen energie van buiten en binnen. Dat verklaart waarom de huid een reflexzone is!

Reflexzone betekent: weerspiegeling van wat er in het lichaam gebeurt, gezien van de buitenkant. Het hele huidoppervlak heeft die eigenschap en geeft daarmee een waardevol, veelzeggend signaal als iets in het lichaam misgaat. De verstoring van de natuurlijke stroom van energie door het lichaam door allerlei soorten stress, verkeerde voeding, onvoldoende lichaamsbeweging, een verstoord hormoonbalans en emotioneel welbevinden hebben grote invloed. De gevolgen daarvan zijn in eerste instantie zichtbaar als een esthetisch probleem, met typische verschijnselen op gezicht en lichaam. (Couperose, acne, vermoeide huid, eczeem, verslapte, vale of grauwe huid, etc.).Ons lichaam geeft ons aldoor maar seintjes waar we niet naar luisteren en laat het ons zelf zien aan de buitenkant.

Etherische olie ook wel essentiële olie genoemd bestaat uit gezuiverde extracten van planten. Deze oliën hebben een heilzame en geneeskrachtige werking. Van kleine ongemakken, zoals een insectenbeet tot meer complexe problematiek zoals depressie, kunnen ondersteund worden door etherische olie.

De reukzin is één van onze sterkste zintuigen. Ze beïnvloedt ons gedrag, onze stemming en emoties. Dit zijn onbewuste reacties van het oudste deel van onze hersenen. Dit deel van de hersenen bevat onze emoties en instincten: de basis voor veel van onze bewuste én onbewuste acties. BASHYA® maakt met haar lijn van energetische oliën natuurlijk gebruik van deze (re)acties. Zo bevorderen de natuurlijke geuren de gezondheid en ondersteunen ze genezingsprocessen!

 

Bashya Energetische Oliën

Ik gebruik in de behandelingen energetische oliën.

St Janskruidolie

Bij depressies, angsten, overbelaste zenuwen, slapeloosheid, beginnende dementie, premenstruele spanningen en overgangsperikelen werkt St. Janskruid herstellend, ontspannend en rustgevend. Het kan ook helpen bij bedplassen als gevolg van emotionele problemen. Behalve zijn werking op het zenuwstelsel, heeft St. Janskruid ook een stimulerende werking op het hormonale stelsel en de circulatie


Gita

Gita betekend song
Deze olie geeft verlichting. Voor nervositeit en spanningen. Geeft ruimte

Asha

Asha betekent wens of verlangen
Deze olie helpt bij het balans vinden in het leven met haar ups and downs

Gaia

Gaia is de aarde. Zij geeft rust wanneer je omkomt in de drukte en vol in het hoofd zit. Het is rustgevend en neemt angstige gevoelens weg.

Haru

Haru betekent een stromend beekje, fris en helder
Geeft lucht, ruimte en optimisme

Blossom

Bloesem, in de knop
Voor mensen die zichzelf niet durven laten zien en zich verschuilen. Het opent zichzelf

Flower

Een prachtige bloem,
Werkt bij dat laatste zetje om te kunnen stralen. Werkt verlichtend bij depressiviteit, angst en stress. Werkt motiverend en mag zichzelf laten zien.

Indu

Indu betekent druppel
Prachtige olie te gebruiken in de gezichtsmassage. Indu beschermt het meest kostbare, geeft een cocon gevoel.

Hinata

Hinata betekent met het gezicht naar de zon
Geeft ontspanning in het hoofd, trekt de spanning weg

De Bashya voet en onderbeen behandeling bestaat uit een drukpunt massage met aandacht voor de reflexzones, meridianen en acupressuurpunten van de voet die het hele lichaam weerspiegelen. Een kruiden voetenbad, voet reflexologie, een pakking voor de voeten en onderbenen en het werken met energetische olie voor de doorstroming van energie. Ook als u geen last heeft van vermoeide, onrustige benen, is dit een ontspannende beleving.

Chou betekent Vlinder, eigenlijk is het geen behandeling maar een waar ritueel zoals alle behandelingen van de Bashya methode. Het is een onderdompeling tot totale ontspanning. Heerlijk om iedere behandeling mee te beginnen maar ook op zichzelf staand. Dit is een heerlijke behandeling zeker in deze stressvolle tijd waarin we leven. Even weg van alle dag , terug naar jezelf, naar je eigen stiltepunt.

Voel langzaam uw hoofd leeg worden, spanningen vloeien weg, uw ademhaling wordt rustiger, tijdens deze hoofdhuid/haarmassage, acupressuur, oormassage, de geur van energetische oliën en ervaar een totale ontspanning.

Kristaltherapie is de wetenschap van helende stenen. Een zachtaardige manier van geneeskunde, die de energie van kristallen gebruikt om het evenwicht in het organisme te herstellen en te harmoniseren. Ieder kristal heeft zijn eigen specifieke energetische trilling.

Deze energetische trilling resoneert met, of transformeert de trilling van de cellen in ons lichaam.

Hieronder een greep uit de stenen die ik toe kan passen in de behandelingen .

Bergkristal

Geeft helderheid en neutraliteit. Bevordert de energie en het concentratievermogen. Herstelt of behoud de balans tussen lichaam en geest. harmonisering van de beide hersenhelften. Brengt verlichting bij pijn, koorts, wagen- en zeeziekte, depressies, angsten, evenwichtsstoornissen, stopt kleine bloedingen, rugklachten, zwellingen, diarree, braken, verkoelt en verzacht brandblaren en insectenbeten. Stimuleert de klieractiviteit, hart en bloedsomloop. Versterkt tussenwervelschijven. Elektrosmogvreter.

Bergkristal is het meest neutrale en daardoor veelzijdigste kristal dat we kennen. Het is een panacee, werkt op alle kwalen en aandoeningen. In het algemeen gezegd versterkt bergkristal het zelfgenezend vermogen van ons lichaam.

Bergkristal bestaat uit zuivere siliciumdioxide. De cellen van al onze weefsels bevatten die stof, met name huid, haar, botten, nagels en tanden. Daarom heeft bergkristal vooral een helende werking op alle klachten die met huid, haar, botten, tanden en nagels te maken hebben, zoals botbreuken, huidkwalen, puistjes, acné, kleine wondjes, eczeem, slecht gebit, brokkelige nagels, bros haar, dof haar, haaruitval, overdadige transpiratie, lijflucht en zweetvoeten.

Wat bergkristal vooral doet, is het zuiveren, reinigen en versterken op het fysiek, emotioneel en geestelijkniveau

Mookaiet

Mookaiet zorgt voor meer harmonie tussen de ziel en het lichaam.Fysiek ondersteunt Mookaïet de bloedsomloop, spijsvertering en geslachtsorganen. Het brengt de hoeveelheden mineralen in het lichaam in evenwicht en is zeer nuttig als edelsteenelixer. Mookaïet geeft kracht, energie en warmte aan het lichaam. Het is een stabiliserende steen die het immuunstelsel versterkt, wonden geneest en het bloed zuivert. Mookaïet lost ook elektromagnestische smog, milieuvervuiling en straling op.

Mookaiet heeft vooral een helende en activerende werking op de huid. Mookaiet versterkt de huid tegen zonnestralen en infecties. Mookaiet is dus de ideale steen tegen eczeem en andere huidaandoeningen. Ook werkt Mookaiet goed bij verkoudheden en andere aandoeningen aan de neusholtes en keel.

Psychisch helpt Mookaïet om bij jezelf te blijven en jezelf te waarderen. Het is bij uitstek een steen om een sterkere binding met de aarde te krijgen en dus goed voor mensen die steeds op de vlucht zijn in hun geest. De steen helpt om in het hier en nu te blijven.

Chakra
Mookaiet stimuleerd de wortel chakra

Magnetiet

Magnetiet zorgt ervoor dat blokkades worden opgeheven die wij zelf veroorzaakt hebben, zoals bij ruzies en echtscheidingen. Magnetiet zorgt ervoor dat wij ons intellectuele afval verwerken waardoor we gelukkiger en lichter kunnen leven

Magnetiet heeft door zijn magnetische werking een harmoniserende werking op de hersenen. Magnetiet zorgt ervoor dat honger, dorst en de opname van voedingsstoffen goed functioneren. Dit zorgt voor beter herstel bij botbreuken en verstuikingen. Magnetiet zorgt ervoor dat verkrampingen van spieren, en bij de stofwisseling wordt tegengegaan. Magnetiet zorgt dat de regulering van glucose wordt verbeterd waardoor deze halfedelsteen ideaal is bij diabetes.

Chakra
Magnetiet stimuleert alle zeven chakra’s

Carneool

De carneool is een agaat en behoort bij de kwartsgroep. Het verschil met de gewone agaat is, dat de carneool geen banden of vlekken heeft, maar een bijna egale kleur. Deze kleur varieert van vleeskleurig oranje tot oranjerood, met alle tussenliggende oranjegele tinten.

Door zijn andere kleur is de werking van de carneool ook anders dan die van de gewone agaat. De kleur is een verwijzing naar het gebruik van deze steen. De warmte die hij aan de buitenkant laat zien, is ook de warmte waarmee hij ons kan helpen. Door die warmtekracht aan ons door te geven is het een uitstekende steen voor mensen die juist daar behoefte aan hebben. Hij geeft levensmoed en ondernemingslust. Natuurlijk is de intensiteit van de kleur en aanwijzingen voor de werking van de steen: een vleeskleurige werkt zachter dan een diep oranjerode. Carneool is een hele positieve steen die voor velen geschikt is.

De Carneool heeft een bijzondere werking tegen bloedziekten. Deze steen verlaagt de bloedsuikerspiegel, regenereert bloedlichaampjes en helpt snel bij neusbloedingen, bloedende wonden en bloedvergiftiging. De Carneool zorgt voor een betere doorbloeding van de organen en versterkt via de bloedlichaampjes de zuurstofverzorging en het afweersysteem. Ook de doorbloeding van het lichaam wordt verbeterd waardoor koude voeten verholpen worden. Puistjes, chronische huiduitslag en ouderdomsverschijnselen als rimpels kunnen door de Carneool verminderd en verholpen worden. Door de helende eigenschappen op het bloed ontlast deze steen ook het hart. Doordat het hart minder hoeft te pompen om dezelfde bloeddruk te waarborgen wordt het hart gezonder en blijft de bloeddruk meer constant. Zowel de lage als de hoge bloeddruk worden gereguleerd. Ook ondersteunt de Carneool de milt, die het bloed verder reinigt van gifstoffen.

Aventurijn

De Aventurijn heeft een kalmerende werking en geeft u een gevoel van welzijn en geluk. Aventurijn vermindert en kalmeert psychosomatische stoornissen en angsten, vooral als deze in de jeugd zijn ontstaan. Door zijn kalmerende werking schenkt deze steen meer humor en helderheid. Daarbij zet de Aventurijn negatieve energie om in een positieve levensinstelling en het laat u beter omgaan met woede, ergernis en irritaties.

De Aventurijn is een steen die op een zeer bijzondere manier voor de huid werkt. Zij brengt balans tussen rood (hitte) en blauw, (kou).Op de huid werkt deze halfedelsteen op huidallergiën, acne en puistjes. Ook vermindert de Aventurijn haaruitval, roos en broos haar.

Aventurijn brengt het intellectuele en het emotionele lichaam bij elkaar. Kan werken op de thymus, bindweefsel, zenuwstelsel en het normaliseren van de bloeddruk

Lapis Lazuli

Schenkt waarheid. Bevordert eerlijkheid, waardigheid, zelfvertrouwen, contact en vriendschap. Helpt om de waarheid te zeggen en aan te nemen. Heeft een positieve werking op het hart en de milt. Ondersteunt bij een depressie, epilepsie, eczeem. Verlaagt de bloeddruk en is dus niet geschikt indien u al een lage bloeddruk heeft. Vriendschapssteen. De steen verlicht stress en zorgt voor diepe vrede. Moedigt aan om leven in eigen hand te nemen. Lost angst problemen veroorzaakt in de keel (communicatie) dan lost Lapis Lazuli dit op. Verlicht de pijn, vooral migraine. Beëindigt depressies, is goed voor ademhalings- en het zenuwgestel en de keel, het strottenhoofd en de schildklier. Reinigt organen, beenmerg, de thymus en het immuunsysteem, maakt gehoorverlies ongedaan. Zuivert het bloed.

Bashya energetische behandelingen

Probeer op tijd te zijn voor een afspraak, graag 5 minuten van te voren,  liever 10 minuten te vroeg, dan te laat. Kom je te laat dan gaat dat af van de tijd die er voor je is ingepland en dat zou erg jammer zijn.

30 minuten
€ 30,- euro
45 minuten
€ 38,00 euro
60 minuten
€ 47,50 euro